Jaap Willems

Welkom

Welkom op mijn website.

Waarom deze site?

Soms is het jammer dat een gepubliceerd artikel slechts kort in beeld is. Je zou het nog eens willen lezen. Soms vind ik het jammer dat een stuk niet in druk is verschenen. En het gebeurt ook wel eens dat iemand iets (meer) over mij zou willen weten. Om deze (en andere) redenen heb ik deze site gebouwd. U vindt er mijn cv en boekenlijst, recente artikelen en een en ander over mijn recente boeken. Als er iets is dat u niet kunt vinden, dan is er onder de knop contact de mogelijkheid mij direct een e-mail te zenden.

Met vriendelijke groet van Jaap Willems

 

Nazomer jaapdoormarian

 

NBDbiblion heeft bijna honderd exemplaren van Nazomer gekocht voor de Nederlandse openbare biobliotheken.

Dedicon heeft -  in het kader van de regeling Toegankelijkheid Lectuur voor Leesgehandicapen - van Nazomer een gesproken kopie uitgebracht.

Voor het (bijgewerkte) eerste hoofdstuk van Nazomer heb ik de derde prijs gewonnen in een schrijfwedstrijd van het tijdschrift Zeilen. 

 

Samenvatting Nazomer

Wouter is een befaamde, maar beetje wereldvreemde waterprofessor. Hij komt in de problemen als er een nieuwe directeur wordt benoemd: mevrouw Q. Die eist dat hij commercieel gaat werken. Als dat niet lukt en Wouter een burn out krijgt, dwingt ze hem tot vervroegd pensioen. Hij is dan 60 jaar. Zijn ambitieuze vrouw Wanda is lerares Nederlands, aantrekkelijk, sociaal en actief in een cultureel genootschap. Zij heeft dat opgericht samen met hun beider vriend: Han. Dat is een homoseksuele telg uit een rijke notarisfamilie. Han heeft een kunstgalerie met vooral veel foto’s. Hij heeft lang geleden een relatie met Wanda gehad. 

Wouter zoekt na zijn pensionering steun bij Wanda. Hij wil met haar samen een nieuwe toekomst opbouwen, maar zij wil haar leven niet veranderen. Tegen zijn zin neemt zij ook ontslag en stort zich daarna op het organiseren van een grote glastentoonstelling en op het (opnieuw) schrijven van gedichten. Dat laatste houdt zij geheim.

Wouter vindt wel steun bij zijn ‘vriend’ Han. Die twijfelt aan de houdbaarheid van de relatie tussen Wouter en Wanda, maar wat is zijn agenda? Wouter ontmoet bovendien zijn vroegere (zeil-) vriend Lex weer. Wat zoekt die?

Wouter en Wanda krijgen dan financiële tegenwind en zij blijkt hun totale reserve te hebben uitgeleend aan haar culturele genootschap. Die storm waait over, dankzij Han Even lijkt het dat ze daarna - elk afzonderlijk – succes hebben: Wouter organiseert een succesvol congres en Wanda lanceert haar eerste dichtbundel. Maar dan keert het tij opnieuw. 

Een verhaal over de spanningen na pensionering, over vriendschap, over opnieuw beginnen en over de betekenis van de zeilsport. Een roman voor (de kinderen van) de babyboom generatie.

 

 

 

 

Boeken bestellen

Met Pensioen

o.a. bij BOL en bij Mets en Mets

en als e-book bij Mets&Mets

 

 

Late Liefde en De Erfenis:

bij Nieuw Amsterdam

noimage